top of page

Kiitos kun tulit sivuilleni!

Olen Maarit Miettinen ja asun koirineni Tuusniemellä. Aloitin kenneltoimintani vuonna 1993, ja nimesin sen maatilamme mukaan jota emännöin tuolloin. Nykyisin vanha sukutila jatkaa elämäänsä esikoistyttäreni hallinnassa, ja asun itse Tuusniemen Ruskilassa, vanhassa kansakoulussa.


Aloitin kasvatustoimintani Jugoslavian paimenkoiralla, sarplaninacilla. Halusin perheeni ja maatilan turvaksi vartioivan koiran, joka viihtyi myös ulkona. Luettuani artikkelin sarplaninacista, sytyin täydellisesti. Tuolloin rotua ei saanut hankituksi Suomesta, joten tuotin narttupennun Jugoslaviasta. Pitkällisen odottelun jälkeen, vuonna 1991, olin onnellinen sarplaninacin omistaja.

Larissa ja Api.jpeg

Larissa ja Api (Golden Heroes Snapshot)

Larissa.jpg

Kaivomäen Larissa, kuva: Reea Kokko

Sarplaninacin pentuja syntyi vuosina 1994–2000 neljä pentuetta. Kasvatus kuitenkin tyrehtyi jalostusmateriaalin puutteeseen. Narttu ei tiinehtinyt Ranskasta tilaamallani pakastespermalla, joten oli siirryttävä käyttämään sitä vähäistä uroskantaa jota Suomessa oli saatavilla. Syntyneet pennut olivat pääosin uroksia, ja kun kotiin jättämäni narttupentu osoittautui myöhemmin mahoksi, luovuin rodun kasvattamisesta. Tuohon aikaan minulla oli sarplaninacien ohella myös muita koirarotuja, jotka eivät olleet jalostuskäytössä. Tällä hetkellä minulla ei ole yhtään "sarppia", enkä ole suunnitellut hankkivani sellaista, vaikka rotu on edelleenkin sydäntäni lähellä.

Suurten koirien ystävänä, pikkuiset cairnterrierit tulivat elämääni kuin varkain - vallaten sydämeni. Veljeeni oli iskenyt koirakuume, ja hän pyysi minulta apua pennun hankintaan. Pitkällisen pohdinnan jälkeen tulin tulokseen, että oli vain yksi rotu ylitse muiden, jota voisin esittää tuolloin pääkaupunkiseudulla pienessä yksiössä asuvalle hevirumpaliveljelleni - cairninterrieri. Tässä pienessä koirassa oli riittävästi luonnetta  ja huumorintajua mukautumaan poikamiehen elämänkumppaniksi, eli suuri koira pienessä koossa. Sopivan kasvattajan löydettyämme varasimme pennun, ja elokuussa 2007 Golden Heroes Snapshot, tuttavallisemmin Api, muutti veljelleni. Eipä aikaakaan kun halusimme hankkia toisen cairnin, tällä kertaa nartun. Apin kasvattajan avustamana saimme hankituksi sen Stonepile-kennelistä.

Api (Golden Heroes Snapshot).jpeg

Api (Golden Heroes Snapshot)

Ensimmäinen kasvattamani cairnterrieripentue syntyi joulukuussa 2009, kun Tellu (Stonepile Just Like That) ja Api, saivat pentueen. Pennuista jäi kotiin pieni rumpalityttö Tupu (Kaivomäen Tama Superstar). Sittemmin Tupun jälkeläisistä jäi kotiin Milla (Kaivomäen Kamo Milla) ja Kaapo (Kaivomäen Hammaspeikko). Nykyisin koiria on kotona kudessa sukupolvessa.
 

Pyrkimyksenäni on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia ja rotumääritelmän mukaisia koiria.

Olen Suomen Kennelliiton ja Cairnterrierikerhon jäsen, suorittanut Kennelliiton kasvattajakurssin sekä allekirjoittanut Kennelliiton kasvattajasitoumuksen.

Tessa ja pojat.jpeg
bottom of page